onsdag 31. januar 2007

Lue i Nanuk

Vi trenger stadig modeller til butikken vår, og nå har jeg strikket en lue i 1-årsstr. Luen begynte jeg på i går kveld, og nå er den ferdig... Strikkes raskt på pinne 7. Til lua har det gått med et og et halvt nøste med Nanuk. Denne ble utrolig myk og god. Ingen som skal fryse på ørene med denne på hodet.

søndag 28. januar 2007

Sommertopp i Løve Soft Bomull















Helgen har vi tilbrakt på gave- og interiørmessa på Lillestrøm. Gøy å se hva leverandørene vår kan tilby til våren. Vi kommer tillbake til det i butikken vår: http://www.strikkeglede.no


Likevel ble det selvfølgelig tid til litt strikking. Jeg har begynt på en ny sommertopp, denne gangen til mamma. Detn strikkes i Løve Soft Bomull på pinne nr 3,5. Toppen er rask å strikke, men diagrammet krever en viss konsentrasjon. Mønsteret er fra HP-gruppen.








Se mamma, jeg har begynt...:)

tirsdag 23. januar 2007

Nydelige liljer


Måtte kaste ut denne nydelige buketten med liljer i dag. De har stått halvannen uke, og vært så fine.
Fikk heldigvis tatt et bilde av dem før de visnet, selv om bildet kunne vært bedre.... Tusen takk for blomstene, Silje:)

søndag 21. januar 2007

Penrose og Curve of Pursuit



Nå har jeg endelig gjort det! Bestilt mønster til Penrose og Curve of Pursuit... Nydelige tepper som jeg nesten ikke klarer å vente med å få i hus:) Mønsterne er bestilt her.


Penrose

Curve of Pursuit

fredag 19. januar 2007

Kidopaleskjerfet ferdig!

Har virkelig hatt en rufs i uferdige strikketøy! Skjerfet er faktisk ferdig det og. Dette er mitt:)



Veske strikket i alpakka

Vesken ble strikket ferdig forrige helg, men monteringen trengte jeg visst nesten en uke på... Liker vesken kjempegodt! Har strikket den med en tråd Nanuk og en trås tynn alpakka på p 8. Vesken er heklet sammen med fastmasker, noe som gir en litt morsom vri i sidene. Det mangler fremdeles et par knapper, men er i grunnen svært fornøyd med at jeg har kommet så langt:) Gleder meg til å ta vesken i bruk!



Har tidligere strikket (og tovet) et ukjent antall vesker, men ikke tatt noen av de i bruk... Noen har blitt solgt, noen gitt bort og atter andre ligger på lager... Men denne gangen blir det annerledes, trur eg...

Har brukt 3 nøster nanuk og et nøste tynn alpakka totalt!


Mens jeg har utsatt montering, måtte jeg bare prøve meg på Hedvigs beret i yndlingsgarnet mitt! Hadde nesten et ubrukt nøste Noro Kureyon liggende i f 55. Det ble akkurat litt for lite garn (selvfølgelig), men toppen ble gjort ferdig i Mor Aase rester. Godt fornøyd med resultatet! Morsom og rask å strikke.







søndag 14. januar 2007

Arbeid underveis

Har, som sagt tidligere, strikket ferdig en veske i helgen. Nå gjenstår bare moroa med å montere... Mangler veskehåndtakene, de ligger foreløpig i butikken vår. Noen som kjenner igjen mønsteret?




I tillegg har dette skjerfet i Fonty Kidopale farge 301, fulgt meg en stund nå, uten at det har rukket å bli en ufo. Strikker nemlig litt nå og litt da! Elsker dette garnet, og har laget mange slike skjerf, men de har en tendens til å bli solgt før jeg får tatt de i bruk:) Koselig det, da. Dette tror jeg faktisk skal bli mitt. Mønsteret er fra HP, og finnes her. Dersom man kun velger en farge, holder det med et nøste.





Sommertopp ferdig



Endelig har jeg fått tatt bilde av toppen som har ligget ferdig en ukes tid. Den er strikket i Løve Zeta, 100% silke. Mønsteret er vekdig enkelt, med nedslippsmasker. Jeg ble godt fornøyd med fasongen både i halsen og rundt armene. Kommer nok til å bruke denne mye, men ikke på noen måneder enda.


Mye vær!





Vi kan i alle fall ikke klage over at det ikke er snø i Hemsedal lenger...






Det kom masse snø i går, og i løpet av natten har vinden vært på ferde! Her er et forsøk på å åpne ytterdøra i dag morres.













Det perfekte vær for å sitte i sofaen med alle mine uferdige prosjekter....






Nye prosjekt...

Det greier seg jo ikke med et prosjekt om gangen... Flere som kjenner seg igjen? I kveld har jeg nesten gjort ferdig en veske. Den er strikket i alpakka (Nanuk og tynn alpakka), og skal ikke toves. Vesken er snart ferdig strikket, og det gjenstår bare litt sammenhekling. Det er den kriiitiske fasen for min del... Montering skulle vært mulig å sette bort til en rimelig penge!

I tillegg holder jeg på med enda et skjerf i kidopale, er over halvveis, men det kom bakerst i køen i kveld.

Sommertoppen som jeg begynte på i romjula er ferdig!! Har til og med montert og festet tråder, nå gjenstår det bare å ta bilde...

torsdag 11. januar 2007

Enda et skjerf!




Jeg er visst inne i en skjerf-periode!



Dette mønsteret stod i Familien i høst en gang tror jeg, og jeg likte det så godt.

Jeg valgt det samme garnet Løve Cocoon, men i farge 6475. Skjerfet strikkes på p 15, i et enkelt flettemønster. Garnforbruk: 4 nøster


Langt, varmt og deilig!



søndag 7. januar 2007

Snurreskjerf

Jeg er ikke spesielt god til å hekle, det skal innrømmes, men har likevel klart å lage noen snurreskjerf tidligere. (Godt inspirert av alle "heklere" på Hobbyboden.) Men etterhvert stiger selvtilliten, og jeg trenger ikke slå opp i hekleboka for å finne ut hvordan de ulike "maskene" lages....





Når jeg kom over dette mønsteret fra Du Store Alpakka, fikk jeg lyst til å prøve meg.




Likte så godt at skjerfet bestod av ulike farger!




Skjerfet er heklet med tynn alpakka (mørk grønn) og faerytale på heklenål 6. Morsom, enkelt(!) og litt spesielt - det kan jeg like:))






Her kommer mitt skjerf, i de samme fargene.














fredag 5. januar 2007

Grytekluter


Fant mønster på disse gryteklutene her.

Gryteklutene er strikket dobbelt og heklet sammen med en kant tilslutt. Mønsteret består kun av rette masker, og er strikket med tykt bomullsgarn (Cotmondo) på pinne 2,5. Det går med to nøster i hovedfargen og et i kontrastfarge pr gryteklut. Siden de blir så tykke er det ingen fare for å brenne seg. Jeg har fått flere kommentarer om at mange husker denne typen grytekluter fra "gamle dager". De anbefales!

Nytt favorittgarn




Må bare vise fram hva jeg fant i "godtebutikken"! Har jo forelsket meg i Noro-garnet for lenge siden, men Blossom fra Noro har jeg ikke prøvd skikkelig før nå. Det svarer selvfølgelig til alle forventningene...




Jeg har brukt to nøster til dette skjerfet som består av 40% ull, 30% kid mohair, 20% silke og 10% nylon. Det er strikket på pinne 5. Jeg la opp 20 masker og har strikket dobbelt perlestrikk. Resultatet ble et langt og litt smalt skjerf, ideelt til å pynte opp en genser med. Til dette skjerfet brukte jeg to nøster. Mønsteret er superenkelt, men effekten på garnet ble spesiell.


Garnet kan du selvfølgelig kjøpe i nettbutikken:) www.strikkeglede.no




Ny lue i Noro Kureyon



Ute snør det!! Det er utrolig deilig med vinter nå. Tenkte det kunne være en ide å strikke en god lue. Har brukt et nøste med Noro Kureyon til dette prosjektet. Lua er strikket litt romslig og deretter tovet i vaskemaskin. Resultatet ble ganske så bra! Kommer nok til å bruke denne en del. Fargen er helt nydelig, syns jeg, denne er strikket i farge nr 170.





Ikke lett å ta bilde av seg selv... Poenget blir liksom å vise at lua har en veldig god passform:-) Modellen er godt fornøyd.