søndag 23. september 2007

Nye prosjekter...

I helgen har jeg gjort ferdig prosjekt som har ligget litt. Hekle kanter, feste tråder - ikke det morsomste jeg vet!

Stjernehalsene har jeg strikket mange av! De går unna for salg, og nå har jeg så vidt begynt å tenke på Julemessa vi har i husflidslaget her hvert år. Tenkte jeg skulle lage noen, og har strikket to denne uka i Opal. Genialt garn, som ikke blir for tykt og som tåler en runde i vaskemaskinen! ...og mønsteret lager seg selv:)

Av et nøste på 100 g, har jeg fremdeles nok til en hals til. Link til stjernehalsene finner du her.



I tillegg er det babyboom i familien/ vennekretsen om dagen! Da må jo jeg strikke - er så koselig å gi bort noe hjemmelaget. Har strikket et babyteppe/ vognteppe denne gangen. Strikket i Cosy med p 9, så det er ikke noe langtidsprosjekt. Men forhåpentligvis er det praktisk og nyttig.



Jeg la opp ca 80 m (eller så langt du vil ha det), og har strikket en omgang rett og en omgang 1 r og 1 vr. Superenkelt, men pent, syns jeg. Tilslutt kan man hekle en pyntekant etter eget ønske rundt.

Størrelsen på mitt teppe ble ca 70cm x 75cm.
Tilslutt må jeg vise fram pulsvantene jeg har strikket. De har jeg funnet i Maskerader 3, tror jeg... Skal sy på blå blomsterknapper etterhvert, men ikke i dag! :-)

tirsdag 4. september 2007

Bolero i Vienna og Cotton Viscose

Her har det vært stille en stund... Jeg begynner på noe nytt, og fullfører noe... men ikke alt... Akkurat nå har jeg strikket en gryteklut i kjempefint mønster med sauer på ( passer godt i disse får-i-kål-tider:)), men makkeren venter vi fremdeles på... Er for tiden hjemme med en prolaps, og får øvd meg på å strikke liggende:)


Mønsteret fikk jeg av en kollega som hadde vært i Danmark. Kluten strikkes på rundpinne=genialt! Mangler selvfølgelig å feste tråder og hekle kant, men sånn ser den ut foreløpig.



Men så fikk jeg en bestilling av min svigerinne! Hun trengte en bolero til en spesiell anledning, og vi hadde mange alternativ, men landet på denne. Det var forsåvidt greit for meg, for den er strikket på pinne 9, og var unnagjort på tre kvelder!


Her ser dere resultatet!




For en tid tilbake ble jeg nominert av Anne Grete!
Det satt jeg stor pris på - tusen takk!



Siden jeg er så treg med bloggingen, har jeg inntrykk av at de fleste er nominert allerede. Men jeg storkoser meg med å lese alle de flotte bloggene som fins der ute. Ingen nevnt - ingen glemt:)