søndag 30. mars 2008

Baby Surprise Jacket

Tro det eller ei, men dette er altså en babyjakke. Elisabeth Zimmermann sitt design fra 1968 er veldig morsomt å strikke. Mottakeren av denne er foreløpig ukjent, derfor en nøytral farge.


Underveis i arbeidsbeskrivelsen til jakken , skriver Elisabeth Zimmermann: " Work will start to look very odd, but trust me, and press on." Det stemmer godt med følelsen jeg hadde underveis: "Dette kan vel ikke stemme..." Ferdig resultat ser ut som en fille, men ved hjelp av litt bretting, blir det virkelig en jakke.

Veldig gøy å strikke, og snart ferdig!!

torsdag 20. mars 2008

Resultatet av påsketuren

Jøje meg! 7 hyllehøner har det visst blitt... Men nå kjenner jeg at det er nok -hi hi... Foreløpig sitter de der med litt nedsatt syn. Noen skal gis bort, og noen skal få flytte inn mer permanent:)

I tillegg har kjøkkenklut-dillen fortsatt. Her kommer tre til, alle i fra restegarn-kurven. For mønster se forrige innlegg.

I tillegg har jeg gjort ferdig nok et babyteppe. Disse er raske å lage, og veldig gode! Her kan du se garnvalg, pinnestr og mønster.








God påske

I dag snør det og er litt overskya, men ellers har påsken vært super så langt. Mye vind, og SOL! Jentejunta`n har vært på hyttetur, og hatt kreativ påske i sola. Høner, kjøkkenkluter og pjoning har stått på programmet.

Ser det ikke deilig ut??

lørdag 15. mars 2008

Påskekyllinger

Påskeferien har startet med nydelig påskevær i Hemsedal i dag! Hyllehønene ble helt ferdige i dag også, og sitter nå og skuer ut over stua!



Artige og med sjel - mer sjarmerende enn pene:) Neste høne sitter allerede på pinnene.


I tillegg har jeg strikket et par nye kjøkkenkluter. En av dem i påskefarger:)



Garn: Dobbel tråd Løve Bomull Soft

Pinne: 4,5

Mønster: Fra Strikkemor(o) sin blogg

søndag 9. mars 2008

Kvitebjørn

Vi har fått inn nye design i butikken vår: http://www.strikkeglede.no/

Ingvill Freland i Strikkekista har laget en kolleksjon hun har kalt Eventyr. Alle mønstrene er hverdagsklær i gode kvalitetsgarn. Vi falt for designene hennes, og jeg har strikket Kvitebjørn.

Pinne: 8
Garn: Nanuk fra Du Store Alpakka
Mønster: Kvitebjørn


På pinnene akkurat nå sitter et annet av hennes design; Huldra. Strikker i Noro Kureyon og storkooser meg:)


Eva-lue

Mange har strikket Eva-luen som Eva har designet og lagt ut mønster på. Jeg har hatt lyst på en litt "baggy" lue, og liker denne godt.




Pinne: 4,5
Garn: Tynn alpakka, i underkant av 2 nøster
Mønster: Eva-luen




Ellers "måtte" jeg lage nok en Ballband Dishcloth! Mamma bestilte en ny, det er de beste klutene i verden:)





Pinne: 4,5
Garn: Cotmondo