søndag 17. august 2008

Noe Noa

Inspirert av en skjerf fra Noa Noa har Bente B laget dette designet, som hun kaller Noe Noa. Mine heklekunskaper er ikke allverden, men dette klarte jeg også:). Mangler en liten perle i midten av hver blomst...




Garn: 50 g Løve Soft Bomull + rester til blomster

Mønster: Noe Noa

Heklenål nr 3,5

lørdag 16. august 2008

Jakke til Mikal

25. juli fikk Mona en liten gutt!

Selv om han har en masseproduserende mor når det gjelder strikking, måtte jeg jo lage noe til han. Ikke lett å holde det "hemmelig" for moderen, men jeg klarte det sånn delvis...

Svigerforeldrene mine fra Sverige var innom oss på besøk, og da kom det med et lite mønster på en nydelig jakke, som svigermor har strikket til mange små i familien. Mønsteret er enkelt, og monteringen består av å sy igjen to sømmer under ermene - ME LIKE!

Her kan dere se resultatet!

Garn: 100 g Dale Babyull

Mønster: Gammelt svensk mønster

Pinne: 2,5

onsdag 13. august 2008

Baktus-skjerf

I pinsen var vi i København, og jeg som bare har en hel garnbutikk hjemme, måtte jo selvfølgelig innom Strikkeboden. (Det var jo ikke første gangen jeg hadde vært der...) Bl.a fikk jeg med meg to nøster med Filatura Di Crosa - Maxime Print, sokkegarn i fine farger. Men sokker fristet ikke, og da ble det et Baktus-skjerf i stedet.

Dette er enkelt: Legg opp 3 masker, og øk i den ene siden hver fjerde omgang til du har brukt opp halvparten av garnet. Så gjelder det å felle på hver fjerde omgang til det gjenstår tre masker - og så er det ferdig! Jeg har strikket mitt på pinne 2,5. Dette gleder jeg meg til å bruke!




Revontuli




Jeg har kost meg med dette sjalet! Kauni er fremdeles en favoritt, og jeg blir ikke lei av å strikke sjal. Må innrømme at jeg ikke bruker dem selv, men gleden ved å strikke i nydelige fargesjatteringer overgår fornuften. Mamma stiller opp som modell:)




Garn: Kauni farge EL
Mønster:
Revontulli
Pinne: 5,5