onsdag 29. februar 2012

Zuzu's Petals til blokking

Den foreløpig siste av Zuzu's Petals er nå lagt til blokking. Denne er strikket i Noro Silk Garden. Nytt bilde kommer så snart den er ferdig blokket :-)

Djevellue

Djevellue strikket i 2-tråds Kasjmir. Den veier kun 10 gram! Jeg har tidligere strikket den i blant annet Tynn Alpakka, da veier den ca 25 gram. Mønsteret er funnet på Gros blogg - Tusen takk!
I steden for å strikke frem og tilbake har jeg valgt å strikke rundt - da slipper jeg sømmen bak. For at mønsteret skal gå opp legger jeg opp en maske mindre og dropper den siste masken på hver omgang.

tirsdag 28. februar 2012

Pulsvarmere med flette - 2


Fordelen med å ha flere prosjekter på gang samtidig er at flere også blir ferdig samtidig :-)
Pulsvarmere som skal gies bort, manglet bare en søm i siden - den fikk de i dag.
Strikket i Hverdags og over 50 masker som de andre.

mandag 27. februar 2012

Babydress

I et gammelt hefte er det en tidløs dress. Det er en kunde som har strikket den og vi har fått lov til å legge den ut her. Den er hentet fra Dalehefte nummer 135. Strikket i Dale Babyull.

tirsdag 21. februar 2012

Bella's Mittens


I en scene fra filmen Twilight fra 2008 har hovedpersonen Bella på seg et par votter. Paret på bildet er strikket i Alfa fra Sandnes Garn. Mønsteret er oversatt til norsk og du finner det her. Mønsteret er egentlig laget av Marielle Henault. Bloggen hennes med mønster på engelsk finner du her.

mandag 20. februar 2012

Nessie

Nessie sjal strikket på pinne nr 4 med 100% Babyalpaca. Garnet er fantastisk mykt og deilig! Det er brukt kun et nøste og da er det igjen en liten rest som kanskje kan bli til en liten ting. Mønsteret er på dansk og kan hentes her.

lørdag 18. februar 2012

Pulsvarmere med flette


Pulsvanter som er strikket frem og tilbake på samme måte som pulsvarmerene med pikotkant. Disse har flette ytterst. Vi har brukt garnet Hverdags.

fredag 17. februar 2012

Pulsvarmere med pikotkant


Pulsvarmere med pikotkant. Kanten strikkes samtidig som pulsvarmeren = mindre montering :-)
De øverste er strikket i Tynn Alpakka, de rosa på nederste bildet er strikket i Hverdags og de i petrol er strikket i 2 tråds Kasjmir.

Strikket pikotkant:

1.      omgang:  Alle masker rett
2.      omgang: Alle masker rett
3.      omgang: Strikk alle masker rett til det er 4 masker igjen på pinnen, 2 rett sammen, 1 kast, strikk 2 masker i hver av de siste 2 maskene (= både i fremre og bakre del av masken)
4.      omgang: Fell 2 masker (=1 løs av, 1 rett, dra den løse masken over, 1 rett, dra den bakerste masken over) Resten av maskene strikkes rett.

torsdag 16. februar 2012

Zuzu's Petals


Strikket i Mirasol 100% alpakka. Mønsteret er på engelsk og er kjøpt her. Det var oversiktlig og inneholder både diagram og tekst. Garnforbruk: ca 70 gram Mirasol. Gøy å strikke!

Strikkeglede

Vi "åpner" bloggen til Jorunn på nytt i dag. Fra i dag legger vi ut strikkerier som vi begge driver med. Håper det blir til glede og inspirasjon :-)