lørdag 31. mars 2012

Enda et babyteppe...

Jeg har nok litt "dilla" når det gjelder babytepper... Her er det jammen et til, og foreløpig har det ikke en gang en mottaker! Jeg ser at jeg er litt sprø... Men tilbake til teppet! Det begynte med at jeg hadde litt rester i denne nydelige rosafargen, og hva er ikke mer naturlig enn å begynne på et stort teppe?? Jeg har vel supplert med ganske mange nøster, så garnslanking ble det ikke.

Teppet er strikket diagonalt, altså fra hjørne til hjørne. Jeg har brukt Debbie Bliss Baby Cashmerino som er et fantastisk garn å strikke i;-) Man skal jo kose seg med strikkingen også! Teppet er litt "søtt" og jeg syns det ble fint med en kant. Etter å ha prøvd meg fram med begrensede hekleferdigheter, endte jeg på denne kanten. Først heklet jeg en kant med fastmasker rundt hele teppet. I neste omgang heklet jeg fem staver i en fastmaske, så to fastmasker, fem staver i en fastmaske osv. Var det forståelig?

Teppet er deilig og mykt, og en mottaker skal vi nok finne! God påske til alle!




onsdag 28. mars 2012

Grytekluter til påske

Det er vår og snart påske, og da er det deilig å leke seg litt med friske, sterke farger som disse i Lerke. Nye, heklede grytekluter i spreke farger pynter opp på kjøkkenet.








Mønsteret er fra Dale sitt påskehefte fra i fjor, med design av Arne og Carlos.

Garnet kan du finne her.

søndag 18. mars 2012

Hello Kitty Bukse


Da har ullbuksen fått "pynt" og blitt til en Hello Kitty bukse. Ideen ble funnet på Ravelry. Det er strikket en helt vanlig ullbukse og brodert på til slutt. Buksen er i størrelse 2 år og det er brukt 200 gram Sterk - 2 nøster natur og et nøste av hver av rosa og lilla. Det er også brodert med Sterk :-)

lørdag 17. mars 2012

Ullbukse

Ullbukse strikket i Sterk fra Du Store Alpakka. Den skal "pyntes" litt, men er ellers ferdig. Det kommer bilde etter pynting også :-)  Det er brukt et basismønster for ullbukse

torsdag 15. mars 2012

Babysokker

Søte små babysokker i tradisjonsstrikk. Strikket i rester av babyull fra Dale på pinne 2,5. Moro med noe som går raskt, OG blir fint:-)

tirsdag 13. mars 2012

Växbo Lin

I dag har vi lyst til å vise dere noen godbiter fra Växbo Lin i Sverige. Växbo Lin startet opp i 1989 med å spinne lingarn. Etter noen år, utvidet de med et veveri i tillegg. I dag lager de nydelige produkter, besøk gjerne hjemmesiden deres!


Blåtoner

Naturtoner

Rødtoner


Vi blir stadig fristet av nyhetene fra fabrikken, og i butikken vår selger vi de svært populære oppvaskklutene i 100% lin. Klutene kommer i mange nydelige farger. Lin absorberer fukt veldig bra, og dessuten tørker det raskere enn annet naturmateriale. Klutene kan vaskes på 60 grader. Lin kommer fra naturen, så når kluten har gjort sitt kan den legges på komposten.

I tillegg har vi Till Köket, som inneholder både en klut og et oppvaskhåndkle.


søndag 11. mars 2012

Cupcake lue

Strikker egentlig på en ullbukse i Sterk, men i går var jeg litt lei av å strikke bein på den.... Fant meg et "inni-mellom-prosjekt". Luen er strikket i Lerke. Mønsteret har jeg funnet her. Så at jeg hadde heklet fastmasker på kanten i steden for staver. så det kan godt hende jeg velger å hekle en omgang til på heklekanten :-)

onsdag 7. mars 2012

Selbuvotter

Jeg fikk boken Selbuvotten av Terri Shea til jul. Boka tar for seg over 30 votte- og vantemønstre fra Selbutradisjonen. Forfatteren har lånt håndplagg fra både Norge og fra norske utvandrere til USA. Mange fine mønstre, jeg valgte meg vott med trekantmønster. Mønsteret har granbar på håndbaken, men i håndflaten er det strikket trekanter, som visstnok symboliserer Den hellige treenigheten. Uansett - morsomme å strikke og veldig fine.

Jeg har strikket vottene i et av mine absolutt favorittgarn for tiden; Hverdags.



Litt anderledes mansjett.


Herlig og varm alpakka!

mandag 5. mars 2012

Endelig orden i strikkepinnene!

Vi har fått inn superflotte strikkepinnevesker fra Namaste. De finnes i herlige farger, og er kanskje svaret på hvordan vi kan få orden i kaos-skuffen med rundpinner? Her kan man merke av ulike lommer med pinnestørrelse, og det er god plass til pinnene i sine respektive lommer.

Vesken i lys rosa




Firstelsene finner dere i nettbutikken vår;-)

lørdag 3. mars 2012

"Gammeldags" voksejakke fra Sandnes

Dette er en god, gammel modell som Sandnes har funnet frem fra arkivet. De har gitt ut mønsteret på nytt i dette heftet. Jeg har strikket jakken i rester av det fantastiske sokkegarnet fra Gepard. Du finner det her, jeg har brukt lilla og offwhite.

fredag 2. mars 2012

Fiiine knapper!

Strikkebutikken vår er full av skatter, og i dag har vi lyst til å vise dere disse fantastiske knappene laget av Jane Hamilton i Danmark. Knappene er håndlaget i fimo-leire, og hver enkelt knapp har egen personlighet. Knappene gjør seg spesielt godt på ensfargede plagg, og selvfølgelig veldig godt på barneplagg.


Anemone

Appelsin

Bamse

Bil

Eple

Fisk

Gris

Jordbær

Kiwi

Marihøne

Rødkål

Rose

Sau

Snømann

Solsikke

Sommerfugl

Tomat

Så var det bare å bestemme seg... Hvilken er din favoritt?

torsdag 1. mars 2012

Zuzu's Petals 2


Da var den ferdig blokket. Denne er strikket i Noro Silk Garden. Strikkefastheten er litt anderledes enn den første som vi strikket, men mønsteret inneholder begge alternativene. Fremdeles veldig gøy å strikke :-)