søndag 4. mai 2008

Amsterdam

Helgen har vi vært i Amsterdam. Deilig med noen fridager. Vi kom til byen 30. april, som viste seg å være "Dronningens dag". Nederlenderne feirer dronningens bursdag og hele byen sto på hodet. Oransje overalt, ingen offentlig transport og i grunen det glade kaos. Litt av en dag å ankomme på:).

Til og med kanalene var fulle av oransje, festglade mennesker.
Men byen har en fantastisk arkitektur. Husene står jo stort sett i vann, og det kan man i grunn se. Ikke så mange rette vinkler og kanter.


Nederland er godt kjent for sine sykler, og midt i byen ligger et gedigent "parkeringshus" for syklene:)!

En dag dro vi ut til Keukenhof, det store tulipan og blomsterområdet utenfor byen. Det var et utrolig syn. Særlig siden vi kom fra Hemsedal og snø.

6 kommentarer:

Heidi sa...

Nydelige blomsterbilder!

Anonym sa...

Heisann. Er litt seint ute med å ønske deg God Helg- og Pinse. Men dei siste dagane har vore så fine at eg har stort sett vore ute og lite ved datan :) Men i dag er det grått og regn, så da passer det bra med ei bloggbesøkrunde. Flotte bilder fra Amsterdam.
Klem fra Ronille

Anonym sa...

Heisann. Innom for å ønske deg ei fin 17.mai helg. Eg og mannen min reiser på hytta :)
Klem fra Ronille

Anonym sa...

Heisann. Litt seint ute med å ønske deg god helg (grunnen ser du i bloggen min), men ønsker deg ei fortsatt fin helg. Her skinner sola, og eg sitter og koser meg med strikketøyet i solveggen :)
Klem fra Ronille

Anonym sa...

Heisann. Her kommer ei lita helgahelsing fra meg. Vi har sol og varme, og det resulterar i lite handarbeid.
Klem fra Ronille

Anonym sa...

Heisann. Innom på helgebesøk for å ønske deg ei god helg Den siste veka har vore regnfull og kald, men no vil eg ha sol… Klem fra Ronille